Jавнa расправa по Нацрт-програмите на општината за 2020 година

Општина Велес Ве поканува на Jавнa расправa по Нацрт-програмите на општината за 2020 година. Јавната расправa ќе се одржи на  07.11.2019 година (четврток)  со почеток во 16:30 часот во големата сала на Општина Велес и тоа за: преставници од областите на образованието, културата, здравствената и социјална заштита, како и од здруженија и фондации (невладини организации,…

Одлука за НЕ избор на кандидат за административен службеник по пат на јавен оглас

Врз основа на член 45, од Законот за административни службеници („Службен весник на Република Македонија“ бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/14, 5/16, 142/61 и 11/18), а во врска со јавниот оглас бр. 200/2019 година, објавен на 09.10.2019 година, во дневните весници „Нова Македонија“, „Вечер“ и „Лајм“ за вработување на административни службеници во Општина Велес, Секретарот на…

Одлука за НЕ избор на кандидат за административен службеник по пат на јавен оглас

Врз основа на член 45 од Законот за административни службеници („Службен весник на Република Mакедонија“ бр. 27/14, 199/14, 48/15, 154/14, 5/16, 142/61 и 11/18), а во врска со јавниот оглас бр. 200/2019 година, објавен на 09.10.2019 година, во дневните весници „Нова Македонија“, „Вечер“ и „Лајм“ за вработување на административни службеници во Општина Велес, Секретарот на…

Објава број 2 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Северна Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Велес

ОБЈАВА број 2 за отуѓување на градежно земјиште сопственост на Република Северна Македонија по пат на електронско јавно наддавање во Општина Велес ПРЕДМЕТ НА ЕЛЕКТРОНСКОТО ЈАВНО НАДДАВАЊЕ Предмет на електронското јавно наддавање е градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Северна Македонија, предвидено со: Урбанистички план за вон населено место за стопански комплекс, со класа на…

ИНТЕРЕН ОГЛАС БР. 01/2019 за унапредување на административен службеник во Општина Велес

Врз основа на член 30 став 1 алинеја 2 и став 3 и член 48 од Законот за административни службеници („Службен весник на Република Македонија“ бр. 27/14, 199/14, 48/15, 5/16, 142/16 и 11/18), член 2 од Правилникот за формата и содржината на интерниот оглас, начинот на поднесување на пријавата за унапредување, начинот на спроведување на…

Ликовен инклузивен караван

Почитувани, Ве известуваме дека вечер во локалната библиотека „ Гоце Делчев“ со почеток во 19:00 часот ќе се одржи промоција на делата од Ликовен инклузивен караван на кој учествуваа ученици со попреченост и талентирани ученици од општинските основни училишта. На настнот ќе биде промовиран и каталог со делата изработени од вештите раце на нашите млади…

Честитка по повод Денот на македонската револуционерна борба

Почитувани сограѓанки и сограѓани, Во свое лично име и во име на Советот на Општина Велес, Ви го честитам 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба. Храброто минато на Велес нè учи и поттикнува сите нас да размислуваме за иднината, за европската иднина и споделувањето на универзалните вредности без разлика на меѓусебните различности кои се…

Дератизација на јавни површини и јавни објекти во Велес

Денес, во раните утрински часови, започна реализацијата на есенската дератизација на јавни површини и јавни објекти кои се во надлежност на Општина Велес.Ова е една од општите мерки кои општината ги презема за заштита на населението од заразни болести во согласност со општинската програма за здравствена заштита за 2019 година. Имено,ова е редовна дератизација која…

Соопштение – подготoвка на нацрт-програмите за активностите на Општина Велес во 2020 година

СООПШТЕНИЕ Во текот на октомври 2019 година ќе се подготвуваат нацрт-програмите за активностите на Општина Велес во 2020 година во областа на: образованието, културата, социјална заштита здравствена заштита, спорт и млади, поддршка на НВО секторот, меѓународна соработка, локален економски развој, заштита на животна средина, комунални дејности, урбанистичко планирање Сите здруженија на граѓани кои имаат предлози…

Покренување иницијатива за прибирање предлози за доделување награда на Општина Велес за најстудент „Проф. д-р Ѓорги Шоптрајанов“ за 2019 година

Врз основа на член 127 од Деловникот на Советот на Општина Велес („Сл.гласник на Општина Велес“ бр.12/07), Одлуката за востановување награда на Општина Велес за најстудент „Проф.д-р Ѓорги Шоптрајанов“ („Сл.гласник на Општина Велес“ бр. 17/07), Комисијата за општествени дејности покренува иницијатива за прибирање предлози за доделување награда на Општина Велес за најстудент „Проф.д-р Ѓорги Шоптрајанов“…