БОЖИЌНА ЧЕСТИТКА ОД ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ

Почитувани сограѓанки и сограѓани, православни верници, Во свое лично име и во име на Советот на Општина Велес, Ви го честитам Божиќ – денот на Христовото раѓање. Посакувам празничните денови да ги минете во духот на христијанските пораки за мир и разбирање меѓу луѓето. Во сечиј дом да донесат светлина и надеж за подобро утре.…

Нацрт Б-Интегрирана еколошка дозвола за ДПТУ “Хемија Комерц” ДООЕЛ увоз – извоз

Општина Велес,  изготви Нацрт Б-Интегрирана еколошка дозвола за  ДПТУ “Хемија Комерц” ДООЕЛ увоз – извоз, Подружница-производство со седиште на ул. “Ѓорѓи Шоптрајанов” бр.29, Велес. Во согласност со член 107 став 13, а во врска со член 122 став 4 од Законот за животната средина (”Службен весник на РМ“ број 53/05, 81/05, 24/07,159/08, 83/09, 48/10,124/10, 51/11,…

ЖЕНСКО Е ПРВОТО НОВОРОДЕНЧЕ ВО ВЕЛЕС ВО 2020 ГОДИНА

Утринава на 2 јануари 2020 година, во 09:08 часот, Марија Иванова ја донесе на свет, Изабела – првото новороденче во Велес во 2020 година. Бебето е тешко 3420 грама, а долго 52 см. Ова е втора рожба на Марија. Традиционално, градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски го посети првороденото дете во Велес и неговите родители…

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ДЕЖУРНИТЕ СЛУЖБИ ВО ГРАДОТ

На првиот ден од Новата година, градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски рано утринава ги посети дежурните служби во градот, кои се одговорни за безбедноста на велешани и кои се на своите работни места за време на новогодишната ноќ. Коцевски ги посети Полициската станица, Итната медицинска помош и Територијалната противпожарна единица во Велес. Честитајќи им…

НОВОГОДИШНА ЧЕСТИТКА ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА ОПШТИНА ВЕЛЕС

Почитувани сограѓанки и сограѓани, Во свое лично име, во име на Советот на Општина Велес, Ви ја честитам Новата 2020 година и Ви посакувам успех во работата и благодет во семејството. Со почит,Аце Коцевски,Градоначалник на Општина Велес

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ КОЦЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА СЕМЕЈСТВОТО ДИМИТРИЕВСКИ

Семејството Димитриевски денес го посети градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски, кој на Ристе и Владе, лица со церебрална парализа им подари новогодишни пакетчиња и поклони, при што им ги честиташе новогодишните и божиќни празници. Кон посетата се приклучија и членовите на Здружението на лица со церебрална парализа од Велес, кои заедно со веселиот Дедо…

НОВОГОДИШНИ ПАКЕТЧИЊА ЗА ДЕЦАТА ВО ВЕЛЕШКАТА БОЛНИЦА

Градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски, денес беше во предновогодишна посета на дечињата кои се на лекување во ЈЗУ Општа болница – Велес. На децата кои се згрижени на детското одделение им подари новогодишни пакетчиња и им ги честиташе новогодишните и божиќните празници. Раководителите и вработените во ЈЗУ Општа болница – Велес, го запознаа градоначалникот…

НОВОГОДИШНА ДРУЖБА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Општина Велес денес организираше новогодишно дружење за околу 120 деца и лица со попречености од Дневниот центар во Велес, учениците од Посебното Основно Училиште „Маца Овчарова”, членовите на Здружението на лица со церебрална парализа од Велес, како и за деца без родители и родителска грижа. Во просториите на Општина Велес тие имаа можност да ја…

Одлука за избор на кандидат за вработување на неопределено време овластени службеници во областа на безбедноста-Пожарникар спасител

О  Д  Л  У  К  А за избор на кандидат за вработување на неопределено време овластени службеници во областа на безбедноста-Пожарникар спасител Градоначалникот на Општина Велес, по спроведената постапка по Јавниот оглас со бр.04-4895/2 од 13.12.2019 година за вработување на неопределено време на овластени службеници во областа на безбедноста на работно место–пожарникар спасител, ниво В4,…

ЗАСАДЕНИ 13 700 САДНИЦИ НА ЕЗЕРО „МЛАДОСТ”

Денес Општина Велес организираше голема граѓанска акција за пошумување на опожарениот појас околу езерото „Младост”. Активно учество на акцијата земаа вработените во Општина Велес, јавните претпријатија, како и од многу здруженија на граѓани и правни субјекти кои покажаа интерес за учество во пошумувањето и засадија вкупно 13 700 садници од багрем, чемпрес, јасен и јавор,…