РАКОМЕТНОТО ИГРАЛИШТЕ ВО ГРАДСКИ ПАРК СО НОВИ ТРИБИНИ

Почнаа градежните работи за поставување на нови трибини на ракометното игралиште во Градски парк. Ќе се постави нова конструкција и седишта со што овој терен ќе биде подготвен за љубителите на спортот но и за сите посетители на паркот. Општина Велес продолжува со инвестирање во спортот во градот.  

НОВО ДЕТСКО КАТЧЕ ВО БАШИНО СЕЛО

Почнаа градежните работи на терен за подготовка  на просторот предвиден за ново детско катче во Башино село. Со проектот е предвидено да се уреди мултифункционално детско катче со детски рекквизити и елементи како и зелени оази за целосно уживање на најмалите и возрасните. Општина Велес продолжува посветено со реализација на проектни активности во сите делови…

ГРАДЕЖНИ ЗАФАТИ НА УЛИЦА „КИРИЛ ПЕЈЧИНОВИЌ“

Почнаа градежните зафати на улицата „Кирил Пејчиновиќ“ на Којник. Во соработка со ЈКП Дервен ќе се заменува старата дотрајана водоводна мрежа на улицата, а потоа реконструкцијата ќе продолжи со поставување на бехатон плочки. Општина Велес продолжува со реализација на градежни активности во градот.  

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ СПОМЕН КОСТУРНИЦАТА

Почнува реконструкцијата на просторот околу Спомен Костурницата. Градоначалникот Марко Колев заедно со претставниците од фирмата изведувач направија вовед во работата и се очекува во наредните денови да отпочнат градежните зафати за уредување на просторот согласно претходно изготвено идејно решение. Средствата за реконструкција на просторот околу Спомен Костурницата се обезбедени преку кофинансирање на Општина Велес со…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УШТЕ ЕДЕН КРАК ОД УЛИЦАТА „ТРАЈЧЕ ПЕТКАНОВСКИ“ ВО ПРЕВАЛЕЦ

Почна реконструкција на уште еден крак на улицата „Трајче Петкановски“ во населба Превалец. Реконструкцијата на овој крак опфаќа поставување на завршен слој од бетон во должина од 170 метри. Општина Велес продолжува со инфрастурктурни зафати на сите делови од градот.  

ЗАВРШЕН НАСТАН НА ПРОЕКТОТ „МЛАДИ ЗА ИНКЛУЗИЈА, ЕДНАКВОСТ И ДОВЕРБА“

Повеќе културни и спортски манифестации во градот, поголема информираност на младите за настаните, повеќе тематски работилници, патеки за велосипеди, реконструкции на улици и уште многу други предлози и иницијативи споделија денеска младите со градоначалникот Марко Колев, на завршниот настан на проектот „Млади за инклузија, еднаквост и доверба“. Настанот се случи на отворено во Градскиот парк…

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА „РАЦИНОВО ПРИЗНАНИЕ“ ЗА 2024 ГОДИНА

Градоначалникот на Општина Велес врз основа на Предлогот од Организацискиот одбор на културната манифестација „61.Рацинови средби“ за објавување конкурс за доделување на наградата „Рациново признание“ за 2024 година, бр.08-1590/4 од 09.04.2024 година објавува:      К О Н К У Р С за доделување на наградата   „Рациново признание“ за 2024 година     Наградата…

ЗАВРШЕН НАСТАН НА ПРОЕКТОТ „МЛАДИТЕ ЗА ИНКЛУЗИЈА, ЕДНАКВОСТ И ДОВЕРБА“

Повеќе од 200 млади ќе учествуваат на завршниот настан на проектот „Млади за инклузија, еднаквост и доверба“„ што ќе се одржи во понеделник, 15 април, во Градскиот парк во Велес, со почеток во 12:00 часот. На настанот младите ќе имаат можност да дискутираат со градоначалникот Марко Колев, претставници од Советот на Општина Велес и од…