ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА СТОЈАН БУРЧЕВСКИ БУРИДАН

Во чест на патрониот празник на ООУ „Стојан Бурчевски Буридан“ – Иванковци, делегација на Општина Велес и претставници на училиштето положија свежо цвеќе пред спомен обележјето со неговото име. По тој повод училиштето организира свечен настан со претставата Малиот Петар што ќе се одржи во петок, 29 март, во Големата сала на Општина Велес со…

ЗАВРШЕН НАСТАН ЗА ПРОЕКТОТ „И ХАРТИЈАТА ИМА ВРЕДНОСТ – РЕЦИКЛИРАЈ ЗА ЗДРАВА ИДНИНА!”

Здружението на граѓани „Ресурсен центар на лица од ранливи категории – РЦЛРК” – Велес во партнерство со Здружението на граѓани „Куќа на среќата” – Скопје, вчера во просториите на Европска куќа организираше завршен настан за проектот, кој беше поддржан во рамки на Регионалната програма за локална демократија на Западен Балкан 2 (ReLOaD2), финансиран од  Европската…

ДЕНОТ НА ШЕГАТА ВО ВЕЛЕС

Априлијада во Велес. Денот на шегата 1 Април ќе помине во знакот на детскиот џагор, шарени маски и многу насмевки кај децата од основнните училишта и од градинката „Димче Мирчев. Веселиот настан  ќе се случи во понеделник, 1 април, во Амфитеатарот, со почеток во 12 часот. Низ првоаприлската приказна децата ќе ги водат Стефан од…

27 МАРТ – МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ТЕАТАРОТ

Денеска се одбележува Меѓународниот ден на театарот, 27 Март, ден посветен на креативноста, умешноста на уметничкото битисување, блесокот на театарската сцена. Општина Велес им го честита денот на актерите од велешкиот театар „Ј.Х.К.Џинот“ со искрени желби за врвни и неповторливи улоги на театарската сцена, да блеснат во највисоко светло на уметнички израз и да останат…

„ЦРВЕНКАПА“ ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Во рамки на тетатарскиот фестивал на комедија „5РЕ“ , се одигра претставата за деца „Црвенкапа“ на Театар за деца и младинци. Најмладите имаа можност да ја проследат омилената приказна за Црвенкапа а возрасните се потсетија на доживувањата од детството. Собраните средства од претставата се наменети за хумани цели, ќе бидат донирани на нашиот сограѓанин Александар…

СЕ УРЕДУВА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИОТ КОМПЛЕКС ВО ДВОРОВИ

Се гради спортско-рекреативниот комплекс во населба Дворови. Градежните работи се во тек и се одвиваат според предвидената динамика. Граѓаните ќе добијат уште едно модерно и функционално катче за спорт и рекреација. Проектот опфаќа уредување на спортски рекреативни површини и поставување на урбана опрема. Средствата за реконструкција се обезбедени во соработка со Центарот за развој на…