ГРАДЕЖНИ ЗАФАТИ НА УЛИЦА „КИРИЛ ПЕЈЧИНОВИЌ“

Почнаа градежните зафати на улицата „Кирил Пејчиновиќ“ на Којник. Во соработка со ЈКП Дервен ќе се заменува старата дотрајана водоводна мрежа на улицата, а потоа реконструкцијата ќе продолжи со поставување на бехатон плочки. Општина Велес продолжува со реализација на градежни активности во градот.  

ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ПРОСТОРОТ ОКОЛУ СПОМЕН КОСТУРНИЦАТА

Почнува реконструкцијата на просторот околу Спомен Костурницата. Градоначалникот Марко Колев заедно со претставниците од фирмата изведувач направија вовед во работата и се очекува во наредните денови да отпочнат градежните зафати за уредување на просторот согласно претходно изготвено идејно решение. Средствата за реконструкција на просторот околу Спомен Костурницата се обезбедени преку кофинансирање на Општина Велес со…

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА УШТЕ ЕДЕН КРАК ОД УЛИЦАТА „ТРАЈЧЕ ПЕТКАНОВСКИ“ ВО ПРЕВАЛЕЦ

Почна реконструкција на уште еден крак на улицата „Трајче Петкановски“ во населба Превалец. Реконструкцијата на овој крак опфаќа поставување на завршен слој од бетон во должина од 170 метри. Општина Велес продолжува со инфрастурктурни зафати на сите делови од градот.  

ЗАВРШЕН НАСТАН НА ПРОЕКТОТ „МЛАДИ ЗА ИНКЛУЗИЈА, ЕДНАКВОСТ И ДОВЕРБА“

Повеќе културни и спортски манифестации во градот, поголема информираност на младите за настаните, повеќе тематски работилници, патеки за велосипеди, реконструкции на улици и уште многу други предлози и иницијативи споделија денеска младите со градоначалникот Марко Колев, на завршниот настан на проектот „Млади за инклузија, еднаквост и доверба“. Настанот се случи на отворено во Градскиот парк…

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУВАЊЕ НА НАГРАДАТА „РАЦИНОВО ПРИЗНАНИЕ“ ЗА 2024 ГОДИНА

Градоначалникот на Општина Велес врз основа на Предлогот од Организацискиот одбор на културната манифестација „61.Рацинови средби“ за објавување конкурс за доделување на наградата „Рациново признание“ за 2024 година, бр.08-1590/4 од 09.04.2024 година објавува:      К О Н К У Р С за доделување на наградата   „Рациново признание“ за 2024 година     Наградата…

ЗАВРШЕН НАСТАН НА ПРОЕКТОТ „МЛАДИТЕ ЗА ИНКЛУЗИЈА, ЕДНАКВОСТ И ДОВЕРБА“

Повеќе од 200 млади ќе учествуваат на завршниот настан на проектот „Млади за инклузија, еднаквост и доверба“„ што ќе се одржи во понеделник, 15 април, во Градскиот парк во Велес, со почеток во 12:00 часот. На настанот младите ќе имаат можност да дискутираат со градоначалникот Марко Колев, претставници од Советот на Општина Велес и од…

СПОРТСКАТА САЛА ВО ООУ „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“ ДОБИВА НОВ ЛИК

При крај се градежните зафати околу реконструкцијата на спортската сала во ООУ „Васил Главинов“. Се реновираше таванот на салата, се санираа ѕидовите, се промени и подот. Реновирањето ги опфати и соблекувалните и тоалетите со што се комплетира новиот лик на спортската сала. Предвидено е да се постави и обезбедување на спортската опрема. Со реконструкцијата на…

СЕ РЕКОНСТРУИРА УЛИЦА ВО РАШТАНИ

Започна реконструкцијата на уште една улица во село Раштани. Градежната механизација ги почна активностите на терен, во тек се подготвителни земјени работи на улицата во ова населено место, по што следува поставување на завршен слој асфалт. Општина Велес продолжува со реализација на градежни активности за рамномерен развој.